Coronamaatregelen en TV Langeland 14-10-2020

15 oktober 2020


Best leden,

Zoals jullie inmiddels wel vernomen hebben zijn er tijdens de persconferentie van gisteravond nieuwe maatregelen bekendgemaakt door de minister-president om de snelle stijging van het aantal besmettingen te stoppen.  

De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht, de amateurwedstrijden zijn verboden en verplicht mondkapjes in openbare ruimtes. Deze maatregelen gaan per vandaag, 14 oktober 22.00 uur, in en hebben ook vanzelfsprekend ook betrekking op TV Langeland. De maatregelen gelden voorlopig voor de komende 4 weken.  

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.  

Wat betekenen de maatregelen voor tennis:

-       ons clubhuis zal gesloten blijven (dus bardiensten gaan voorlopig niet door),
-       de competitie (jeugd en senioren) zal per onmiddellijk worden gestaakt,
-       eventuele toernooien kunnen geen doorgang vinden,
-       de maximale groepsgrootte is 4 personen,
-       de maximale groepsgrootte bij lessen voor volwassenen is 4 personen (excl trainer). Voor de jeugd tot 18 jaar geldt dit niet.  
-       de kleedkamers en douches worden gesloten,
-       er geen publiek welkom is op het tennispark (ook niet bij trainingen van kinderen).  

We kunnen gelukkig wel blijven tennissen!! Ook de hal is toegankelijk en de toiletten mogen gebruikt worden.  

Ook dubbelen kan, mits altijd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high-fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Tot nader order kan er dus wel worden vrijgespeeld. Uiteraard moet de banen zoals gebruikelijk vooraf gereserveerd te worden. De eerste keer op afstand, daarna o.b.v. beschikbaarheid via het afhangbord. Verzoek is na het tennissen niet te blijven hangen op het tennispark, maar na het tennissen naar huis te gaan.  

Mocht je gereserveerd hebben, maar je bedenkt je en gaat toch niet tennissen? Haal dan je reservering uit het systeem, zodat anderen wellicht kunnen spelen en in de avond het licht niet onnodig brand.  

Het meubilair zullen we z.s.m. opruimen/opstapelen. Ga dit niet zelf weer neerzetten en toch gebruiken!!!  

We weten vanuit de gemeente dat er strenger gecontroleerd zal gaan worden. Dat is een vereiste aan de gemeente vanuit de veiligheidsraad Rotterdam waar ook Krimpen aan den IJssel onder valt. Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen!! We benadrukken daarnaast nogmaals de basisregels:  

*  Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
*  Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten). Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het sporten.
*  Vermijd drukte. §  Was vaak je handen.
*  Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
*  Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
*  Schud geen handen.
* Houd je aan de coronamaatregelen op je club en volg de routing op het park en in het clubhuis om de 1.5 meter (2 armlengtes) afstand zoveel mogelijk te kunnen waarborgen.  

Voor meer info en veel gestelde vragen verwijzen wij naar de site van de KNLTB: https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/veelgestelde-vragen/ https://corona.knltb.nl/nieuws/2020/10/corona-update-competities-stopgezet-vrij-spelen-en-training-blijft-mogelijk/  

Deze pagina’s kunnen/zullen worden aangepast de komende dagen met oog op nieuwe info en nieuwe antwoorden op veel gestelde vragen.  

Tot op heden gaat het qua Corona goed onder onze leden. Voor zover wij weten zijn er geen besmettingen. Mochten er toch besmettingen zijn, graag het bestuur informeren zodat we indien nodig ook maatregelen kunnen nemen.  

Neem je verantwoordelijkheid en hou je aan de regels, op de baan, maar zeker ook naast de baan!!!  

Bij voorbaat dank voor jullie begrip en medewerking!  

Het bestuur

Nieuwscategorieën