Tennislessen

Voor de jeugd heeft TV Langeland al jaren een jeugdplan. Dit jeugdplan heeft als uitgangspunt het zorgen voor zo goed mogelijke lessen en/of trainingsfaciliteiten voor alle jeugd!
 
Het hele jaar door is het mogelijk om te lessen. De lessen worden opgedeeld in een zomer en een winterseizoen. Voor beide periodes moet apart ingeschreven worden.
De zomerperiode begint in de week van 1 april en eindigt op 30 september, met uitzondering van de zomervakantie en de nationale feestdagen. 
De winterperiode begint op 1 oktober en eindigt op 31 maart.
Eventuele inhaallessen worden in overleg gegeven.
 
De lestijden voor de jeugd zijn op maandag t/m vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur. Op woensdagmiddag beginnen de lessen om 13.00 uur.
 
Voor senioren is het mogelijk overdag les te nemen. Na 18.00 uur wordt er hoofdzakelijk les gegeven aan groepen van 8 personen, dit om aan zoveel mogelijk seniorleden de mogelijkheid te bieden tot het volgen van lessen.
 
De lessen worden verzorgd door onze trainers, Balázs Houthuyse & Steven Klinkenberg.
 
Inschrijven voor tennisles? Gebruik dit formulier!
 
Inschrijven voor blauw tennis (3 tm 5 jaar) gebruik dit formulier!
 
Trainers
 
Balázs Houthuyse
Mijn naam is Balázs Houthuyse en samen met mijn vriendin Annemarijn en onze kinderen Jesse en Fedde wonen we in Hillegersberg. 
 
Sinds mijn 5de tennis ik al en sinds mijn 17de geef ik ook zelf tennisles. Het lesgeven begon voor mij als een bijbaan, maar al snel bleek dat ik er geen genoeg van kon krijgen. Tennis is één van mijn grote passies. Tijdens mijn studie aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO) heb ik mijn tennislerarendiploma behaald. Ik gaf toentertijd al heel wat uren in de week tennisles in dienst van verschillende tennisscholen. Ik heb hierdoor veel ervaring opgedaan. In 2006 heb ik mijn eigen tennisschool opgericht en werk ik voor mijzelf.
 
Na het behalen van mijn HBO diploma aan de HALO ben ik ook gymles gaan geven op zowel basisscholen als middelbare scholen. Sinds 2008 ben ik als leraar werkzaam bij Move a-Head. Move a-Head is een vernieuwend lesconcept waarbij het bewegen (move) als middel wordt gebruikt om de prestatie met het hoofd (head) te bevorderen (a-head) en andersom. Kinderen gaan aan de slag met leren-leren, mentale, emotionele en sociale vaardigheden én bewegen. 
 
Voor meer informatie kunt u terecht op mijn website: www.houthuysesport.nl
 
Steven Klinkenberg
Nadat ik op het CIOS mijn tennis licentie A/B en Voetbal trainer coach 2 en 3 heb behaald ben ik full-time tennisles gaan geven bij Tennis Academie Rotterdam, waar ik zowel recreanten heb lesgegeven als kinderen die de Loot opleiding volgden.
Hierna heb ik HALO (Haagse Academie Lichamelijk Opvoeding ) gevolgd die ik met succes in 2009 heb afgerond en nog in datzelfde jaar ben ik begonnen op het Comenius College in Capelle a/d Yssel waar ik nu nog steeds werkzaam ben.
Naast het verzorgen van lessen L.O. was ik ook werkzaam voor Focus (tennisschool voor prestatie kinderen), waar ik zowel tennis als conditietrainingen verzorgde.
Graag zet ik mijn hobby voort op TV Langeland waar ik zelf ben begonnen met tennissen en hoop een positieve bijdrage te leveren aan zowel het recreatie als het wedstrijdtennis.