Tenniskids

Tenniskids wil kinderen op een leuke manier laten kennis maken met tennis. Tenniskids is hoofdzakelijk ontworpen voor kinderen, maar eigenlijk is het een leuke manier van tennis spelen dat gebruikt kan worden voor alle leeftijden en niveaus. Tennisschool Houthuyse neemt deel aan het Tenniskids programma.

Download hier de folder met informatie over Tenniskids.

Tenniskids gebruikt drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengen.

· Tenniskids fase Blauw
· Tenniskids fase Rood
· Tenniskids fase Oranje
· Tenniskids fase Groen

Tenniskids is het eerste stadium van tennis waarin de kinderen geleidelijk aan volgens de juiste techniek vorderen. De baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen zullen toenemen of veranderen in het proces, wanneer kids er klaar voor zijn op een groter veld te spelen.

In het programma van Tenniskids zijn de behoeften van jonge kinderen het belangrijkste. Een goed programma omvat trainingen, competities, vakantie activiteiten, een sociaal milieu en verbindingen met scholen.

Waarom Tenniskids?

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk!

Een stimulerend Tenniskidsprogramma dat speciaal is ontworpen voor kinderen zal de mogelijkheid bieden tennis op een ´toffe´ manier te leren, tennis is namelijk fun! Kids leren op een natuurlijke manier. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk.

Daarbij spelen ontdekken en verwonderen een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen.

Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod. De gebruikte materialen en de opbouw van de verschillende fases maken dat de kids worden uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround sporters.

Hoe is Tenniskids opgebouwd?

Download hier de folder met informatie over Tenniskids. Daarop zijn alle fases goed te zien.

Ouders en tenniskids

Ouders kunnen hun kids helpen in de sportontwikkeling.

·Belangrijk is dat kinderen plezier hebben in tennis. Laat daarom uw kinderen bij het vrij tennissen in de juiste fase met de juiste ballen en een geschikt racket spelen. Op die manier is het kind het best in staat de geleerde vaardigheden toe te passen en nieuwe vaardigheden zich eigen te maken.

·Ga af en toe met uw kind tennissen en wees positief over de verrichtingen van het kind.

·Stimuleer de deelname aan clubactiviteiten bij Langeland. Deze zijn leuk en leerzaam.

·Leer de regels en de puntentelling van de fase waarin het kind zit.

·Leer het kind zich sportief te gedragen en respect te hebben voor de tegenstander. Dus waardering tonen voor mooie punten van de tegenstander. ·Op schoolpleinen, tegen muren, in de tuin of op de oprit, overal kun je tennissen. Stimuleer kids ook op straat te tennissen want dit zijn ideale omstandigheden om te leren tennissen.

Voor meer informatie zie de website van tenniskids. Schrijft u zich hier in voor de tenniskids lessen.