T.V Langeland

Algemene informatie
 
TV Langeland is opgericht in 1978 en gevestigd aan de Krimpenerbosweg 6 in Krimpen aan den IJssel. 
Het is een gezellig tennispark met 8 kunstgrasbanen waarop in weer en wind gespeeld kan worden. TV Langeland is het hele jaar geopend.
 
De vereniging organiseert met medewerking van vele vrijwilligers jaarlijks veel activiteiten voor jong én oud, waaronder de clubkampioenschappen, competitie en het populaire Langeland Jeugd Open en Langeland Open. Met name bij de laatste twee toernooien trekken jaarlijks veel tennissers uit de hele regio om te strijden voor de titel. Op deze georganiseerde toernooien verwelkomen wij altijd met veel plezier veel tennissers uit de regio.
 
TV Langeland beschikt over bevoegde leraren die zowel in de zomer als in de winter op elk niveau
tennisles geven voor jong en oud. En dat is niet zo gek, want iedereen kan leren tennissen. De sport is flexibel in te passen in je leven, goed voor je gezondheid, geschikt voor alle leeftijden en je bent nooit te oud om te starten!
 
Jeugd
Zeer enthousiast werken wij sinds twee jaar met de nieuwe Tennismethode “Tenniskids”.
De kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar spelen op hun eigen niveau met de juiste tennisballen en spelen op een aangepast veld passend bij hun leeftijd. Deze techniek maakt het mogelijk dat kinderen lange rally’s en leuke wedstrijdjes kunnen spelen. De basis voor de techniek wordt zo op een super manier aangeleerd, je ziet met de week vooruitgang. De kanjers genieten, evenals de ouders!
 
Als de basis techniek er goed inzit, en de kinderen blijken de ambitie te hebben een betere tennisser te worden, kunnen zij op onze vereniging deelnemen aan de Langeland Tennis Ambitie trainingen (LTA). Deze trainingen zijn van een zeer hoog niveau en vragen veel van de kinderen om het beste tennisspel naar boven te halen. Natuurlijk moet je om hier bij te komen en te blijven wel genoeg wedstrijden spelen en aan clubevenementen meedoen. Gelukkig en met veel plezier worden deze voldoende aangeboden op en buiten onze vereniging.
 
Voor elk kind zijn er bij ons leuke activiteiten. Er is meer dan voldoende keus, zo kan een jeugdlid bijvoorbeeld op vrijdagmiddag deelnemen aan gratis wedstrijdtraining in de leeftijd t/m 11 jaar, de jaarlijkse clubkampioenschappen, een aantal weken competitie, de opening- en het slottoernooi, het open jeugdtoernooi voor de hele regio, TennisFun 4 Kids, Kortom, voor ieder wat wils. Alles leuk versierd, met een klein budget en bij enkele activiteiten met een kleine eigen bijdragen worden door enthousiaste vrijwilligers top activiteiten georganiseerd voor de jonge tennissers.
 
Senioren
Ook voor de senioren zet TV Langeland zich actief in. Zo wordt er iedere woensdagochtend en donderdagavond een ‘ racketochtend/-avond’ georganiseerd waar seniorleden (en op de donderdagavond ook juniorleden) willekeurig bij elkaar worden ingedeeld zodat zij elkaar op een sportieve manier leren kennen. Een gezellige en druk bezochte activiteit. 
Naast dat tennissen heel gezond is, speelt gezelligheid bij TV Langeland ook een hele belangrijke rol en daar is geen gebrek aan! De vereniging biedt de mogelijkheid om elkaar bijvoorbeeld te treffen op een Ladies Day, 50+toernooi of tijdens de seniorencompetitie. Mocht u als (beginnend) lid de andere leden of de vereniging nog wat beter willen leren kennen zonder te tennissen? Dan verwelkomen wij u graag op de jaarlijkse mosselavond die in november wordt georganiseerd.
 
Kortom: TV Langeland, een vereniging die actief én gezellig is! Jaarlijks houden wij een Open Dag waarop u geheel vrijblijvend kennis kunt maken met onze vereniging. Houd daarom de regionale kranten in de gaten! En neem vooral een kijkje op onze site of vind ons op Facebook onder Tennisvereniging Langeland.
 
TV Langeland
Postbus 277
2920 AG Krimpen aan den IJssel
 
Krimpenerbosweg 6
2923 LA Krimpen aan den IJssel
 
T. 0180-520380